عروس های زیبای که نیش می زنند !

التزام – با فرا رسیدن فصل بهار و گرم تر شدن تدرجی هوا در جنوب کشور، مسافرتهای مردم به سمت شمال وطن آغاز خواهد شد و بی شک آب تنی و شنا از تفریح های ثابت و بی چون و چرای آن خطه سرسبز و همیشه استوار خواهد بود لذا بد ندیدیم تا شما را با موجود لطیف و زیبایی آشنا کنیم که در عین زیبایی بسیار خطرناک و سمی است. عروس دریایی همچون عروس های خشکی در عین ظرافت و زیبایی دارای آلات قتاله ای هستند که بر حذر کردن شما از آنها را وظیفه خود دانستیم. عروس دریایی را بیشتر بشناسیم:
عروس های دریایی می گزند اما گزش بیشتر آنها کشنده نیست. این جانوران گونه های متفاوت با اشکال متنوع دارند. بعضی از انواع آنها خود را به جلبکهای دریایی می چسبانند و زمان زیادی را روی بستر دریا سپری می کنند و همچنین قادرند با منقبض کردن عضلاتشان به سمت جلو حرکت کنند.
جالب است بدانید عروس دریایی از سمی ترین مخلوقات دریا به شمار می رود. بدن یک عروس در یایی از یک توده پولیپ مانند تشکیل شده که از آن انشعابات زیادی به شکل رشته خارج می شود. سطح این رشته ها به هزاران سلول زهر دار به نام نماتوسیت پوشیده شده است سم آنها در مجموع می تواند یک انسان بالغ را بکشد.
معمولاً عروس های دریایی از ماهی های کوچک تغذیه می کنند وقتی ماهی در تماس بارشته ها قرار می گیرد و به دام می افتد سم حاصل از رشته ها او را فلج می کند و بعد بوسیله این رشته ها به دهان که در مرکز پلیپ واقع شده است برده می شود . بعضی از انواع عروسهای دریایی بزرگ از جانورانی مثل خرچنگ و ماهی و میگو تغذیه می کنند ولی تغذیه آنهایی که کوچکترند از پلانکتونهاست.عروسهای دریایی از نظرشکل و خصوصیات بسیار متنوع هستند .
عروس دریایی دارای چنگال هایی به بلندی ۱ تا ۳ متر و بدنش ژلاتین مانند است. این موجود دریایی قادر به سوراخ کرن پوست بدن انسان است و در تمام نقاط دنیا مضر است. نیش عروس دریایی دارای مواد مختلف است که بعضی از آنها باعث واکنش آلرژی می شوند. سمی ترین آنها عروس دریایی استوایی است.
نیش بسیار دردناک عروس دریایی استرالیایی که میتواند با زهر خود انسان را در کمتر از سه دقیقه از پای در بیاورد و چنگالهای بیش از سه متری آن اغلب کشنده است و قربانیان در بیشتر موارد با نیش این حیوان و قبل از رساندن خود به ساحل جان خود را از دست میدهند. .این جاندار نمیتواند شکار خود را تعقیب کند و همچنین به علت برخورداری از اندامی ژله مانند نمیتواند با هیچ جانداری درگیر شود و به همین علت باید بتواند در صورت نزدیک شدن شکار و یا یک جاندار مزاحم، تنها با یک تماس آن را از پای درآورد و به همین علت به چنین سم مرگباری مجهز شدهاست.
بیشتر گونههای آبزی نواحی معتدل جهان، خطرناک نیستند ولی برخی از گونههای استوایی میتوانند باعث مسمومیت شدید بشوند. گهگاه مرگ در اثر فلج عضلات قفسه سینه و بسیار به ندرت در اثر آنافیلاکسی رخ میدهد.ستاره دریایی، مرجان و شقایق دریایی هم نیشهای دردناکی دارند. زهر آنها در سلولهای نیشی قرار دارد که به پوست میچسبند.
عروس دریایی (jellyfish) و دیگر جانوران زیر شاخه هیدروئیدها سلولهای گزندهای به نام کنیدوسیت دارند. این سلولها، رشته توخالی کوچکی را با شتابی باورنکردنی به سوی هر چیزی پرتاب میکنند سپس زهری را از راه آن رشته به درون هدف وارد میکنند. خارتنان دریائى با خارهاى تیز پوشیده شدهاند. این خارها مىتوانند بعد از تماس با پوست شکسته و در آن جایگزین شوند. در نتیجه درد شدید و مداوم ایجاد مىشود و زخم بعداً عفونى خواهد شد مگر اینکه خارها بیرون آورده شوند. اگر خارها در دستها یا پاها فرو رفته است، اینکار باید توسط یک شخص ماهر و بهوسیله سوزن خیاطى انجام شود. در صورتى که فرورفتگى خار عمیق باشد باید با پزشک خود مشورت کنید.
مصدومیت ۵۲۰ نفر به دلیل گزش عروس دریایی
سخنگوی سازمان امداد و نجات از مراجعهی ۵۲۰ مسافر در سواحل چابهار به پستهای هلال احمر به دلیل گزش عروس دریایی خبر داد.
مرتضوی سخنگوی سازمان امداد و نجات از مراجعه 520 مسافر به دلیل گزش عروس دریایی در سواحل چابهار به پستهای هلال احمر خبر داد و گفت: همهی مراجعه کنندهها به صورت سرپایی توسط نیروهای حاضر در محل درمان شدند.
مرتضوی افزود: تنها یک نوجوان ۱۵ ساله که در منطقهی کنارک درحال شنا بود به دلیل حساسیت شدید نسبت به گزش عروس دریایی به مرکز درمانی انتقال یافت.
حمله عروسهای قاتل به اقیانوسهای جهان
عروسهای دریایی در خلیج سواحل آفریقا، آمریکا و آسیا از طریق دریای مدیترانه، دریای آدریاتیک و دریای بالتیک رو به رشد هستند؛ این جانوران در تمام اقیانوسهای جهان بدون در نظر گرفتن درجه حرارت آب دیده شدهاند.
عروسهای دریایی زهردار فوقالعاده بزرگ و سنگین به اقیانوسها هجوم آوردهاند.
به گفته محققین در سالهای اخیر تعداد عروسهای دریایی و قربانیان رو به افزایش بوده است و این پدیده مستقیماً با صید بیرویه آنها مربوط میشود.
محققان هیچ اطلاعات دقیقی در مورد ارزیابی وضعیت گذشته و اکنون ندادهاند و فقط اطلاعاتی در مورد نمای کلی از تکامل زیست دریایی را دادهاند و میگویند یک چیز قطعی است که تعداد قربانیان در میان شناگران افزایش یافته است.
عروسهای دریایی در خلیج سواحل آفریقا، آمریکا و آسیا از طریق دریای مدیترانه، دریای آدریاتیک و دریای بالتیک رو به رشد هستند؛ این جانوران در تمام اقیانوسهای جهان بدون در نظر گرفتن درجه حرارت آب دیده شدهاند.
عروسهای دریایی که در این آبها ازدحام کردهاند بسیار بزرگ و سنگین وزن هستند؛ هنگامی که در تور گرفتار میشوند وزن آنها مانع گرفتنشان میشود و در ضمن به دلیل زهری که دارند ماهی مناسبی برای مصرف نیستند.
کمکهای اولیه هنگام مواجه با آسیب عروس دریایی
عروس دریایی زهر خود را از طریق سلول های نیش زننده ای که بر روی شاخکهایش قرار دارد وارد بدن قربانی می کند. مواظب قطعات جداشده شاخک عروس دریایی باشید ، زیرا اینها هم می توانند نیش بزنند . شاخکها را با وسیله مانند چاقو یا شانه از بدن جدا کنید و اگر بزرگ بودند ، از انبر ، پنس ، یا موچین استفاده کنید . هرگز با مالیدن سعی در جدا کردن آنها نکنید ، زیرا این کار موجب فعال شدن سلولهای نیش زننده دیگری می شود . زخمها را با آب دریا بشویید و محل گزیدگی را به مدت ۳۰ دقیقه در سرکه یا الکل فرو ببرید تا درد مرتفع شود .
توضیحات بیشتر اگر نیش یا خاری در عمق پوست فرو رفته است ، حتما به پزشک مراجعه کنید ، تا عکس رادیو گرافی گرفته شود و او آن را در آورد گزیدگی های سمی می توانند موجب آسیب بافتی شدیدی شوند و ممکن است پزشک برای جلوگیری از بروز عفونت ، آنتی بیوتیک تجویز کند . اگر علائم عفونت بروز کند ( مانند افزایش درد ، قرمزی ، ترشح چرکی ، تورم غده های لنفی ، تب یا رگه های قرمزی که از محل گزیدگی به سمت قلب گسترش پیدا می کنند ) ، فورا از پزشک کمک بگیرید . در ضمن ، فرد مبتلا باید واکسن های کزاز خود را بطور کامل زده باشد ، در غیر اینصورت ، هرچه زودتر اقدام کنید .